Menu
Categories
Концерт ансамбла народних игара
31/03/2015 Vijesti

Ансамбл народних игара Српског културног друштва “Просвјета” одржао је у недељу 29. марта у вуковарском Хрватском Дому целовечерњи концерт.

Вуковарска Публика је тако после две године имала прилику да ужива у програму овог ансамбла састављеном од 12 кореографија одабраних из богатог репертоара репрезентативног Просвјетиног ансамбла.

Програм је почео српским играма из околине Вуковара, настављен играма из Срема, Бачке, западне Србије, Влашким играма, играма из околине Лесковца, народне песмама и играма са Косова, играма из Србије, Црноречја, Ужица, потом Шопским играма, а завршио спектакуларним извођењем Кореографије “Босилеградско Крајиште.

“Магија игре” како је насловљен овај концерт трајала је готово два часа. Ансамбл народних игара Српског културног друштва “Просвјета” основан је 2001.године и од тада је остварио запажене резултате и освојио бројне награде међу којима је чак седам златних плакета на Европским смотрама фолклора дијаспоре српског за коју се, како је најавио директор ансамбла Срђан Татић, припрема и ове године. Последње признање просвјетиним фолклорашима стигло је из матичне куће Плакета Милана Радека поводом 70 година СКД Просвјета.

Comments are closed
*