Menu
Categories
Од 23.5. бесплатни Међународни вебинар – Проговори да видим ко си
19/05/2020 Arhiva

Поштовани просветни радници,

Удружење за развој и унапређивање културе јавног говора „Изражајност“ и Завод за унапређивање образовања и васпитања вас позивају на бесплатни међународни вебинар.

 

„ПРОГОВОРИ ДА ВИДИМ КО СИ – КУЛТУРА ГОВОРА И УСМЕНО ИЗРАЖАВАЊЕ“

23. 5. 2020. 11.00 – 12.45 часова

 

Да би се добро говорило мора се знати нешто о природи говора, о чиниоцима који утичу на развитак доброг говора, о особинама доброг говора и како се може отклонити оно што није добро. Као што постоји прави пут и странпутица у писању, исто тако постоје и у говорењу, а говор је у животу просечног појединца скоро три пута више заступљен од писања почев од тренутка како отвори очи па док не заспи.
Са развитком цивилизације говор добија све већи значај. Наша цивилизација, цивилизација модерног човека добија нови назив – говорна цивилизација.

Зашто би просветни радници посебно требало да воде рачуна о неговању културе говора?

Учитељи и наставници припадају групи вокалних професионалаца који имају високу гласовну оптерећеност. Слободно се може рећи да су им глас и говор основна средства за рад.

Други важан разлог због чега наставници треба стално да се усавршавају у овој области јесте чињеница да баш они у значајној мери обликују говорне навике ученика.

Такође, бројна истраживања указују на то да, уколико наставници имају исправан и динамичан говорни израз, ученици ће боље прихватати градиво.

Овај међународни стручни скуп је акредитовао Завод за унапређивање образовања и васпитања, те учешће на вебинару свим просветним радницима доноси два бода стручног усавршавања. 

https://skupovi.zuov-katalog.rs/

 

Линк за пријаву на вебинар: https://progovoridavidimkosi.rs/vebinar/

Comments are closed
*