Menu
Categories
Основношколци из РХ укључите се у Дописну наставу српског језика и културе
27/08/2020 AKTUALNA VIJEST

Драги ученици и родитељи!

Позивам вас и ове године да се придружите веселој екипи разиграних и знатижељних ученика полазника Дописне наставе српског језика и културе у организацији Српског културног друштва „Просвјета.“

Дописна настава српског језика и културе организује се у склопу СКД „Просвјета“ од 2001. године. У дописну наставу српског језика и културе могу да се укључе сви ученици основношколског узраста у чијим основним школама није организован нити један од редовних облика школовања на српском језику и писму (модел А, Б или Ц) или из објективних разлога не могу да се прикључе настави српског језика у самој школи (удаљеност од школе, оптерећеност ваннаставним активностима и слично). Кроз овај облик наставе пријављени ученици из целе Републике Хрватске имају могућност да уче ћирилицу, упознају се са најзначајнијим српским књижевницима, историјом српског народа и географијом Србије, необичним, али интересантним српским изворним песмама, мелодијама и инструментима те ликовном уметности… Дописна настава српског језика и културе не представља оптерећење за ученике, већ осим новог знања о свом језику и култури на нашим окупљањима имате прилику да упознате и дружите се са новим другарима. Настава се одвија по договору путем електронске поште или класично путем писама са разноврсним лекцијама и задацима једном месечно, уз слање занимљивих игрица и апликација путем вајбера и/или вотсапа. Дописна настава српског језика и културе је у потпуности бесплатна за све пријављене ученике.

Позивам све ученике који желе да похађају дописну наставу српског језика и културе да се пријаве путем мејла cosavamrkalj@gmail.com или да се јаве на телефон 01/4872-456.

С нестрпљењем вас очекујем у још једној дописној школској години чији крај ћемо да прославимо сви заједно у Летњој школи српског језика и културе „Сава Мркаљ“ 2021. године.

За пријаву све што треба да учините јесте да се јавите на број телефона 01/4872-456 или на адресу cosavamrkalj@gmail.com и забава, дружење и учење могу да почну.

Чујемо се, дописујемо се и видимо се!

Маја Матић

СКД “Просвјета”

Центар за образовање

Comments are closed
*