Стручно усавршавање учитеља модела Ц у Загребу

У месецу октобру када обележавамо Светски дан учитеља, наше учитеље који предају Српски језик и културу по моделу Ц угостили смо у новој дворани Српског културног друштва „Просвјета“.  Група учитеља из Далмације, Лике, Кордуна, Баније, Горског Котара, Међимурја и Западне Славоније боравила је у Загребу 15. и 16. октобра 2021. године у склопу стручног усавршавања учитеља у организацији СКД „Просвјета“.

Стручно усавршавање започело је у петак 15. октобра у окупљањем у просторијама Централне библиотеке Срба у Загребу, те се наставило суделовањем на првој вечери програма Умјетност приближавања – читање других. Другог дана стручног усавршавања учитељи модела Ц имали су прилику послушати први циклус предавања доктора Ранка Рајовића. Учитељи су кроз први циклус предавања и вежби упознати с новим методама рада које ће сигурно примењивати у настави Српског језика и културе те тако ту наставу учинити атрактивнијом, занимљивијом и квалитетнијом.

Осим двадесет учитеља, предавању су присуствовали те окупљене поздравили и генерални секретар СКД „Просвјета“ господин Слободан Живковић, госпођа Милица Вучковић испред Амбасаде републике Србије у Загребу, виша саветница за српску националну мањину у Агенцији за одгој и образовање госпођа Наталија Копреница, те директор Управе за националне мањине при Министарству знаности и образовања господин Нандор Чапо.

Стручно усавршавање учитеља модела Ц делом је суфинансирало од стране Министарство знаности и образовања, док је остале трошкове за целокупну организацију преузела СКД “Просвјета”.  Након веома успешно одржаног тродневног стручног усавршавања учитеља модела Ц 2019. године у Вуковару те сада у Загребу, СКД „Просвјета“ наставља с планирањем наших следећих стручних усавршавања и дружења, а до тада и даље одржавамо контакте и добру сарадњу у многобројним активностима с учитељима широм Републике Хрватске.

foto: Nenad Jovanović

%d blogeri kao ovaj: