Чланови председништва Пододбора Борово у акцији

У простору СКД „Просвјета“ Поодбора Борово 15. јуна одражана је седница Председништва. Том приликом званично је и отворен новообновљен простор Пододбора. Наиме, током априла и маја ове године , планиране активности нису могле бити реализиране због проглашене епидемије услед болести ЦОВИД-19 , те је председништво одлучило кренути у санацију целукпног простора ( чајне кухиње, канцеларије и библиотеке). Велики проблем представљала је влага у целом простору, a што штети чувању књига и боравку у простору. Радове су изводили чланови председништва, a намештај је купљен уз помоћ Општине Борово. Простор Пододбора сада је репрезентативан,  управо како и заслужује једна  институција културе.

Новообновљен простор Пододбора омогућити ће одржавање планираних активности у идућем периоду, којих ће, свакако бити и то за свакога по нешто од најмлађих до одраслих , поручујe  председница Пододбора Борово Радмила Латас.

На отварању су били председник Општинске организације СДСС-а Срђан Јеремић и начелник општине Борово Зоран Баћановић који су том приликом и донирали библиотеци значајан број књига. Укупно је донирано 170 наслова , односно 230 комада. Председница Пододбора Радмила Латас захвалила је на донацији која ће обогатити књижни фонд  библиотеке новијим издањима , a којих, свакако треба. Путем  радио Борова Латас je позвала мештане Борова да дођу у библиотеку, постану чланови те посуђују књиге.  Такође је нагласила да: „Књиге живе само онда ако се читају, а не ако само стоје на полицама“.

%d blogeri kao ovaj: