2. Izložba ručnih radova i starina

izlozba-prosvjeta

Mali čovjek radi a ne prima plaću. Mali čovjek ima veliko srce. Mali je čovjek opterećen kreditima. Mali čovjek ne igra glavne uloge. Mali čovjek se bori za vlastitu egzistenciju. Glas malog čovjeka rijetko se čuje… Jeste li vi mali čovjek?

Umjetnički kolektiv MONTAЖ$TROJ pokrenuo je novi projekt u kojem želi istražiti tko su “mali ljudi” među nama i mogu li oni prijeći granice koje im društvo nameće. Nastavljajući se na vlastitu dugogodišnju misiju stvaranja društveno angažirane umjetnosti koja preuzima odgovornost za zajednicu u kojoj nastaje, MONTAЖ$TROJ će u novom projektu ispitati može li glazba postati oruđe zagovora i izravnog poticanja na društvene promjene.

MALI ČOVJEK ŽELI PREKO CRTE okuplja desetak već postojećih ili ad hoc sastavljenih zborova od kojih će svaki predstavljati jednu manjinsku ugroženu skupinu našeg društva. Mogu li partikularni interesi tih skupina biti prevladani i ujedinjeni u zajedničkom interesu i može li upravo glazba biti medij njihova povezivanja, osnovno je pitanje koje ćemo testirati u projektu. Snimke razgovora s tim manjinskim skupinama bit će objavljeni na medijskoj platformi projekta. Osnovni je cilj online platforme stvaranje medijskog sadržaja od javnog – a ne partikularnog ili komercijalnog interesa za građane naše zemlje bez reklama i privatnog kapitala.

U projektu sudjeluju i članovi ZboraХора, muzičke sekcije zagrebačkog pododbora SKD “Prosvjeta”, koji njeguju vokalnu tradiciju srpske izvorne narodne muzike pod vodstvom Marte Kolege.

Intervju sa članovima možete pogledati ovdje – http://mali.covjek.montazstroj.hr/video/ovdje-je-nasa-zemlja

Taj će borbeni pjevački kolektiv nastupiti 14., 15. i 16. ožujka 2014. godine u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon Jedinstvo u glazbeno-scenskom performansu koji će na jedinstven način poticati na preuzimanje odgovornosti za društvo u kojem živimo.

%d blogeri kao ovaj: