30.11. projekcija filma „Proljeće na posljednjem jezeru” – Rijeka Art kino

U ponedjeljak, 30. novembra u 17:00 sati prvi put će u Rijeci biti prikazan film „Proljeće na posljednjem jezeru“, koji je ujedno i posljednja u nizu aktivnosti u organizaciji riječke “Prosvjete”, a u okviru izložbe „Ivo Andrić: književnik i/ili diplomata“.

Film će biti prikazan u Art Kinu. Ulaznice se ne naplaćuju, ali je neophodna prethodna rezervacija istih, s obzirom na ograničen broj. Svi zainteresirani da pogledaju film, mogu se za rezervaciju i preuzimanje karata javiti isključivo na: prosvjetarijeka@gmail.com

Smješten u godine na početku Drugog svjetskog rata, film istražuje neizvjesnu sudbinu jugoslovenskih diplomata i diplomatskog osoblja koje je, zajedno sa svojim porodicama, deportirano iz zemalja koje je okupirao Treći Reich, u hotel na obali Bodenskog jezera. Među njima, u ovom hotelu našao se i Ivo Andrić.

Paralelno sa iščekivanjem razrješenja sudbine jugoslavenskih diplomata koji borave u hotelu, razvija se intrigantna priča o ljubavnom trokutu između Andrića, kostimografkinje Milice Babić i njenog muža Nenada Jovanovića. 

Film je u produkciji Radio-televizije Srbije, u režiji Filipa Čolovića, a po scenariju Vuleta Žurića. A u ulozi Andrića našao se proslavljeni srpski glumac Tihomir Stanić.

%d blogeri kao ovaj: