31. Gavelline večeri

198435-356x267

Festival najboljih hrvatskih i regionalnih kazališnih ostvarenja 31. Gavelline večeri ove godine pod krilaticom ‘U potrazi za pulsirajućim kazalištem’ donosi od 1. do 11. listopada jedanaest predstava, a otvaraju ga iduće subote u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavelli gosti iz Novog Sada, ‘Duh koji hoda (Prometejev put)’ Dejana Dukovskog u režiji Aleksandra Popovskog.

Tijekom devet festivalskih večeri zagrebačkoj će se publici u kazalištu u Frankopanskoj, na sceni Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) te Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Zagreb, predstaviti jedanaest predstava i to, osim iz Novog Sada, i iz Ljubljane, Rijeke, Beograda, Sarajeva, Zenice i Zagreba. Osam je predstava u konkurenciji za nagrade, dok će jedna, koja će igrati na zatvaranju festivala, biti prikazana izvan konkurencije, a dvije su predstave produkcije Akademije dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu.

Festivalski program, u odabiru ravnatelja Gavelle Borisa Svrtana, izvršne producentice Sonje Kovačić i dramaturga Dubravka Mihanovića, donosi kazališne uspješnice narodnih i gradskih kazališnih kuća iz regije s, kako je najavljeno, nizom izuzetnih glumačkih ostvarenja i u poetikama koje se kreću od klasičnih pristupa do smionih autorskih postupaka i projekata.


Izvor: Culturenet.hr

%d blogeri kao ovaj: