ANI Vukovar SKD “Prosvjeta” održao Reviju narodnih nošnji

Ansambl narodnih igara SKD “Prosvjeta” iz Vukovara, proteklog vikenda održao je program pod nazivom Revija narodnih nošnji. Članovi Ansambla su na sceni prikazali nošnju panonske, dinarske i centralnobalkanske zone gde je prikazana nošnja Kosova, tačnije okolina Gnjilana, jugoistočne i istočne Srbije, te centralne Srbije. Sam program održan je u kongresnoj dvorani Lavoslav Ružička u Vukovaru, uz provođenje svih epidemioloških mera koje je propisao HZJZ, te Stožer civilne zaštite VSŽ.

Na programu Revije narodnih nošnji bili su prisutni predstavnici društveno političkog života Grada Vukovara, te predstavnici srpske zajednice regiona. Tokom programa prisutni su uživali u scenskom prikazu nošnja uz detaljan opis svake prikazane nošnje, te zone iz koje dolazi. Sam program, osim revijskog prikaza, bio je obogaćen karakterističnim običajem i igrom kao i pesmom određenih zona koje su se u tom trenutku prikazivale na sceni.

Ansambl narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima i pripremama za nadolazeće događaje od kojih je prvi Smotra folklora u organizaciji Zajedničkog veća opština, kao i nastavak priprema za koncert Ansambla pod nazivom Veče posvećeno Desanki Đorđević, gde će biti izvedene njene koreografije koje je postavila u Ansamblu narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar, a koje su i na repertoaru Nacionalnog ansambla Srbije “Kolo” iz Beograda.

 

%d blogeri kao ovaj: