Banjaluka: Publika uživala u “Đurologiji”

Legendarni glumac, komičar i redatelj Branko Đurić zajedno s gostima Anđelkom Prpić, Tarikom Filipovićem i muzičkim sastavom iz Banjaluke “One tri” napravio je odličnu atmosferu na tvrđavi Kastel. Aplauzi i smijeh smjenjivali su se tokom cijele večeri, a Đuro je po ko zna koji put potvrdio da važi za jednog od najboljih komičara u Regiji.

Ovaj sjajni glumac, izveo je u ponedjeljak uveče na ljetnoj  pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci  po 197. put svoju predstavu “Đurologija XXL” i oduševio Banjalučane koji su u pojedinim trenucima bukvalno plakali od smijeha, piše portal Banjaluka.com.

Uvod u veče humora na Kastelu bio je nastup glumice Anđelke Prpić koja se kao gost takođe okušala u stand up komediji, a kada je na scenu stupio Branko Đurić Đuro uslijedio je gromoglasan aplauz.

Inače, poslije generalne probe, pred sam izlazak na scenu u ponedjeljak uveče, nasmijana i srdačna glumica Anđelka Prpić za “Glas Srpske” govorila je o suradnji sa Đurom na njenoj monodrami čija je premijera zakazana za septembar, bogatstvu kojim je oplemenila svoje biće kroz glumu, vremenu u kojem živimo…

 

Po završetku Akademije dramskih umetnosti u Novom Sadu, igrala je u dvije predstave u “Ateljeu 212”, ali, na veliku žalost publike, nisu joj se otvorila vrata kazališta.

Priznaje da je ta priča o pozorištu za svakog glumca “rak-rana”, a rad na monodrami opisuje izrekom “Ako neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu”.

Suradnjom s Đurom ostvarena je i njena velika želja.

“Počastvovana sam što sam, uz divnog saradnika i kolegu, dobila i pravog prijatelja. Uživamo radeći zajedno i Đuro mi zaista mnogo pomaže”, naglašava glumica i dodaje da će u monodrami tumačiti 11 likova, tri na sceni, dok će se na video-bimu pojaviti kroz osam likova sa raznim kostimima i maskama.

Gluma joj je omogućila i dozvolila da kroz druge likove konstantno preispituje sebe.

“Taj momenat da kada tumačite druge likove i njihove sudbine, analizirate njihove postupke, bilo za potrebe predstave, serije ili filma, konstantno razmišljate da li su oni u redu, kako oni utiču na druge ljude. Sve to prolazi kroz vas. Htjeli ne htjeli, to utiče na vašu svakodnevicu. U svakom slučaju, imate opravdanje da zbog posla “kopate” po sebi stalno i da je to legitimno, a da se ne tumači u smislu “jao, šta sad ona tu fantazira, posvećuje pažnju detaljima”. Okretanje sebi je nešto za šta danas nemamo dovoljno vremena, a moj posao to meni omogućuje i hvala mu na tome”, ističe Prpić.Smatra da je jedan od glavnih problema današnjice to što bi svi voljeli da budu sve.

“Počinjem od sebe, želim da budem posvećena mama i da budem u poslu najbolja i da stižem na fitnes i uveče sa drugaricama i da sa mužem putujem sama i da idem u šoping i da mi je kosa strava i da nešto čitam. Mi bismo sve, a nemamo prioritete. Opet se moram vratiti na priču o “kopanju” po sebi i sama sebi reći da sve treba da ide nekako laganije”, iskrena je glumica.

Trudi se, kako kaže, da stvari gleda sa pozitivnije strane.

“Budem i ja nervozna i svega mi bude preko glave, ali to je kratkog daha. Uglavnom u sebi nađem motiv i volju da to istjeram na čistac”, objašnjava Anđelka koja se u slobodno vrijeme opušta uz knjige, pa je djelo Irvina Jaloma “Kad je Nietzsche plakao” posljednje koje je pročitala.


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: