Beograd 22. marta sa terasa i balkona pljeskom podržao Zagreb

Beograd je u nedjelju navečer 22. marta u 20 sati s balkona i terasa, tokom akcije “Aplauz u 8”, započete u vrijeme policijskog sata uvedenog zbog koronavirusa, poslao potporu građanima Zagreba koji je u nedjelju ujutro pogodio snažan potres.

Građanska Inicijativa “Ne davimo Beograd” pozvala je u nedjelju sugrađane da današnji “Aplauz u 8” pljesak sa terasa i balkona posvete “ugroženim susjedima u zemljotresu” koji je pogodio Zagreb i poručila da taj pljesak u aktualnim okolnostima bude posvećen ne samo Zagrepčanima, već i građanima diljem Balkana.

“Naše se države i društva suočavaju s velikim ispitom pod zarazom COVID-19, a još jedna katastrofa zadesila je prve susjede. Potres, u kojem je oštećen veliki broj zgrada i drugih objekata, dodatno je otežao život Zagrepčana i zakomplicirao borbu protiv pandemije. Neka ovaj ‘Aplauz u osam’ bude za sve one koji se širom Balkana bore u sve kompliciranijim uvjetima”, istaknula je u priopćenju inicijativa “Ne davimo Beograd”.

Virus će proći, ali u našem društvu “zauvijek treba ostati solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane”, poručeno je u priopćenju te građanske inicijative.

Akcija “Aplauz u osam” pokrenuta je kao gesta potpore liječnicima diljem Srbije koji se bore protiv koronavirusa.

Izvor: Tportal.hr

%d blogeri kao ovaj: