Dodelom nagrada večeras se završava 23. FEF Palić

unnamed-(3)

Dodelom nagrada i projekcijom francusko -belgijskog filma “Sveta ljubav” koji su režirali Benoa Delepin i Gustav Karvern, večeras se na Letnjoj pozornici na Paliću završava 23. Festival evropskog filma Palić.

Od 16. jula u 13 selekcija prikazano je više od 100 filmova u prisustvu mnogobrojnih gostiju, a sinoć se publici uoči projekcije svog ostvarenja “Matura” poklonio i zvezda ovogodišnjeg festivala, rumunski reditelj Kristijan Munđiju.

Nagrada “Aleksandar Lifka” za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji uručena je austrijskom reditelju Ulrihu Zajdlu i srpskom reditelju Slobodanu Šijanu, a nagrada “Undergrouns Spirit” za izuzetan rad na polju nezavisnog filma i jedinstvenu autorsku poetiku izgrađenu van glavnih tokova filmske industrije Karpu Aćimoviću Godini.
Ove godine u fokusu je bila kinematografija Baltika, a pred publikom su bile i selekcije “Mladi duh Evrope”, “Novi mađarski film”, “Eco Dox”, novi program “Oči u oči” namenjen mladima….

Održan je panel posvećen ekologiji i jezeru Palić, razgovaralo se i o stanju filmske kritike u Evropi, a petoro mladih filmskih kritičara je dobilo priliku da pohađa radionicu i uči zanat od kritičara i urednika više inostranih listova.

Izvor:B92

%d blogeri kao ovaj: