DONACIJA 40 TABLETA

Na krajnjem istoku Hrvatske svečano se obilježio veliki praznik pravoslavlja i posebni spomendan cijeloga srpskog naroda, pa je tako Svetosavskoj akademiji u Osnovnoj školi „Nikola Andrić“ u Vukovaru prisustvovala i veleposlanica Srbije u Zagrebu Mira Nikolić, doniravši tom prigodom školskoj zajednici 40 tableta marke „Tesla“, proizvedenih na beogradskom Elektrotehničkom fakultetu.

„Bilo mi je zaista veliko zadovoljstvo da prisustvujem ovoj svečanosti, da vidim šta rade pripadnici srpske zajednice u Vukovaru, kako obeležavaju praznik koji se i širom Srbije svečano proslavlja. Tableti koje sam donirala školi dar su gospodina Jevrosimović iz firme ComTrade u sklopu lani započetog projekta Ambasade, kada smo prve podelili Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu i bogosloviji pri Manastiru Krka. Nastavićemo sa ovim donacijama, jer i dalje postoji velika zainteresovanost i privatnih donatora i različitih kompanija da se uključe u projekat“,  kazala je Mira Nikolić, na koju se nadovezala školska ravnateljica Josipa Kotromanović Sauka, rekavši da će vrijedni darovi svim učenicima biti od velike koristi.

Svetosavska akademija Osnovne škole u Borovu, koja je sa svojih 260 đaka najveća manjinska ustanova tog obrazovnog stupnja u Hrvatskoj, održana je u školskoj sportskoj dvorani krcatoj učenicima, nastavnicima, roditeljima i ostalim mještanima. Osim polaznika škole, u svečanom su programu sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića „Zlatokosa“ te članovi folklorne i tamburaške sekcije borovskoga KUD-a „Branislav Nušić“.

%d blogeri kao ovaj: