Festival srpskog filma fantastike od 30. septembra u Domu omladine

Jedanaesti Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan u Domu omladine Beograda od 30. septembra do 3. oktobra. Kao i ranijih godina, FSFF organizuje udruženje Mladi kadrovi iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a uz podršku Doma omladine Beograda i Filmskog centra Srbije, piše portal B92.

Na ovogodišnjem festivalu u okviru takmičarskog programa biće prikazano tridesetak filmova iz cijelog svijeta (iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, SAD-a, Rusije, Italije, Španjolske, Francuske i Danske) Festival će 30. septembra u Domu omladine Beograda otvoriti domaći film Inkarnacija Filipa Kovačevića. 

Više od pet stotina autora prijavilo je svoje filmove sa željom da osvoji festivalsku nagradu Koskar, koja se dodijeljuje u tri selekcije.

U domaćoj takmičarskoj selekciji, nagrada Koskar dodijeljuje se za najbolji film, najbolju priču, najbolje vizualne efekte, specijalno dostignuće i najbolji film po ocjeni publike. U regionalnoj takmičarskoj selekciji, nagrada Koskar dodijeljuje se za najbolji film snimljen na području ex Jugoslavije, dok se za Koskara u međunarodnoj takmičarskoj selekciji takmiče selektirani filmovi iz cijelog svijeta. O dobitnicima Koskara odlučivaće međunarodni tročlani žiri.

U okviru pratećeg programa Festivala biće organiziran i niz tribina, izložbi i performansa, a kao najava festivala, 30. septembra biće održana 4. beogradska zombi šetnja (Zombie walk), koja će, kao i prethodne tri godine, biti humanitarnog karaktera.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: