Filharmonija i domaće zvijezde onlajn

Onlajn sezona petkom na Jutjubu, 17. aprila, od 20 sati predstavlja vrcavo i zabavno delo – „Fasade“ Vilijama Voltona i otvaranje ciklusa Pandemonijum. U pitanju je komad u kome je sopran Branislava Podrumac recitovala stihove, a orkestar je predvodio Bruno Merze. Kombinacija džeza, valcera, tanga, i lucidne poezije, pretvorila je filharmonijsku salu u kabare, navode sa portala danas.rs.

„Maestralna Branislava Podrumac je imala gotovo nemoguć zadatak, da pokaže kako izgleda pevanje bez pevanja, a pored muzičkog, prikazala je izuzetno glumačko umeće“, navode iz  Beogradske filharmonije, prenosi danas.rs.

U okviru nedeljnog repertoara, može se pronaći i novo izdanje bloga „Filharmoničar u izolaciji“ i iskustva klarinetiste Ognjena Popovića.

Budući da je ova nedelja, prema redovnom kalendaru, trebalo da bude posvećena bebama, na društvenim mrežama ove kuće, violistkinja Tamara Marinković Tomić izvela je „mini koncert“ za dvije bebe.

Dan za sećanje četvrtkom prikazuje najlepše momente sa ovih koncerata kao i repertoar koji je orkestar za njih izvodio, a koji roditelji mogu sami puštati svojim bebama, navode sa portala danas.rs.

Izvor: Portal danas.rs
Foto: Marko Đoković
%d blogeri kao ovaj: