Film Comment: Srpski film među najboljim u 2016.

Film “Svi severni gradovi” Daneta Komljena našao se na listi najboljih filmova iz 2016. koji još nisu imali distribuciju u kinima, a koju je objavio web-magazin “Film Comment”.
Kadar iz filma Svi severni gradovi
Kadar iz filma Svi severni gradovi

“Film Comment” je objavio listu od 20 najboljih filmova koji su prikazivani na festivalima, ali još uvjek nisu ušli u redovnu distribuciju i medju odabranima našlo se i debitansko ostvarenje mladog srpskog redatelja.

Film “Svi severni gradovi”, kako podsjeća Filmski centar Srbije, imao je svjetsku premijeru u Locarnu, a zatim je prikazan u Sarajevu i na drugim svjetskim filmskim feštama kao što su Filmski festival u New Yorku, Filmski festival u Cottbusu, Međunarodni festival “Cine de Mar Del Plata”.

Beogradsku premijeru film je imao na nedavno završenom Festivalu autorskog filma, a sljedeće godine zakazana je projekcija na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu.

“Svi severni gradovi” se na listi sajta “Film Comment” nalazi na 15. mjestu, a društvo mu, između ostalih, prave rumunjska drama “Srca sa ožiljcima”, koju je režirao Radu Jude, također prikazana na FAF-u, i “Safari”, novi film čuvenog austrijskog redatelja Ulriha Zajdla. Producent Vladimir Vidić ističe da su “Svi severni gradovi” najbolje plasirani debitantski film u ovom izboru.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: