I Pixsellov fotoreporter Anto Magzan novi član ULUPUH-a

pxel-foto

Odavno je jasno da modno djelo Igora Galaša pripada važnom poglavlju hrvatske primijenjene umjetnosti, pa se nakon svih nagrada po svijetu dogodilo i da bude primljen u redove ULUPUH-ove Sekcije za oblikovanje odijevanja.

Jedini je primljen u toj sekciji ove godine, kad se za prijam novih članova u ULUPUH prijavilo 67 umjetnika u raznim medijima.

Umjetnički je savjet ULUPUH-a primio njih 34, zastupljenih u 13 od 17 sekcija ove naše najstarije udruge te vrste. Tu su keramičari, umjetnički fotografi, tekstilaši, restauratori, ilustratori, autori stripa i umjetnici novih medija, arhitekti i brojni drugi.

U zagrebačkoj Galeriji ULUPUH u subotu je u podne otvorena izložba njihovih radova. Među njima je i nekad Večernjakov, a sada fotoreporter agencije Pixsell Anto Magzan, autor koji se u zoni fotografije dostojne umjetničkog predznaka dokazao nizom izložbi u priznatim prostorima i pod okriljem cijenjenih manifestacija kakva je Modni ormar TTF-a, kad se Magzanov rad našao izložen i u Muzeju suvremene umjetnosti.

Vezan za modni svijet, Magzan je dao niz ciklusa s fotografijama koje se dvojako fokusiraju – i kao snimani motiv, portret ili prizor i kao autorova fotopoetika, u kojoj se posebno ističu dodatna zatamnjenja kao dio zagonetke zvane “koliko tame može podnijeti prizor a da još bude prepoznatjiv”. Trijumf te zagonetke njegov je serijal fotografija Sydneyja, gdje poznate vedute grada padaju u drugi plan svladane od sasvim nove vrste ljepote. Izložba novih ulupuhovaca ostaje otvorena do 1. ožujka.

Izvor:vecernji.hr

%d blogeri kao ovaj: