Jeste li spremni za Noć knjige? Broj čitateljskih lampica svijetlit će duž cijele Hrvatske

noc-knjige

23. travnja obilježava se “Svjetski dana knjige i autorskih prava”, a dan ranije u Hrvatskoj će se obilježiti Dan hrvatske knjige te Noć knjige.
Tim povodom knjižare i knjižnice na širem području RH te drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa, koji traje od 18 sati do 1 sat iza ponoći, uz veliki broj matineja u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima u školskim knjižnicama.

Noć knjige 2014. održat će se 23. travnja, u više od 150 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Obilježit će se i na otocima, a kada se tome pribroje gradovi na obali, s veseljem možemo zaključiti kako će veliki broj čitateljskih lampica te noći svijetliti duž cijelog Jadrana, kažu organizatori.

S knjigom će se družiti i u Slavoniji, Međimurju, Zagorju, Lici… Ukratko, i opet, u Noći knjige 2014. čitat će cijela Hrvatska.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja jer su na taj dan 1616. godine preminuli velikani svjetske književnosti Miguel De Cervantes i William Shakespeare.

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja jer je upravo na taj dan 1501. godine otac hrvatske književnosti Marko Marulić dovršio svoje najpoznatije djelo – Juditu.

Internet supershop MONDO u povodu hrvatskog i svjetskog dana književnosti pripremio je Mjesec knjige u kojem tijekom travnja za svaku kupovinu iznad 100,00 kn dobivate besplatnu dostavu, a možete kupiti više
od 650 naslova uz popuste i do 78%.

Izvor:Vecernji.hr

 

%d blogeri kao ovaj: