KLUB ČITALACA -“MOJ OMILJENI PISAC”

U borovskoj Prosveti 8.12.2021. održan je Klub čitalaca na temu “Moj omiljeni pisac”.

Tom prilikom novinarka Dragana Zečević iz Borova, dugogodišnja članica biblioteke, bila je prezentatorica i predstavila svog omiljenog pisca Momu Kapora. Na samom početku govorila je o autoru, njegovom životu i delovanju budući da je bio i slikar i novinar i pisac.

Često ospopravan ali veoma čitan i plodan autor sa gotovo pedeset naslova i dela koje je napisao, sa mnoštvom slika koje je naslikao sa nekolicinom radio drama koje je napisao.

Dragana je izdvojila neka od dela koja bi rado preporučila, pročitala po neki ulomak čisto da zagolica interes prisutnih. Na izuzetno zanimljiv i prihvatljiv način govorila je o načinu pisanja i onome što je nju naročito privuklo da čita dela Mome Kapora.

Nastavilo se u spontanom razgovoru, prisutni su govorili o Mominim delima koje su pročitali o svojim doživljajem pojedinog dela. Kako reče Dragana na samom početku mala  ali odabrana ekipa u opuštenoj ali i nadahnutoj atmosferi stvarala je sliku o tako velikom piscu kao što je Momo Kapor. Budući da je bilo neophodno prilagoditi se epidemiološkim merama ekipa je bila manja nego je interes za ovakav vid druženja.

Dragana Zečević je svojim veliki interes za Momu i njegova dela prenela i na prisutne budući da su gotovo svi otišli kući sa nekom od knjiga Mome Kapora.

Jedno izuzetno zanimljivo i nadahnuto veče proteklo je izuzetno brzo zahvaljući baš prezentatorici Dragani Zečević, sa obećanjem da se nakon pročitanih Mominih knjiga opet sastanu i prokomentarišu utiske.

Radmila Latas.

%d blogeri kao ovaj: