Knjigoljupci – počinje Interliber u Zagrebu 12.11.

Interliber – Međunarodni sajam knjiga, već četrdeset dvije godine predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koji okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 12. do 17. studenog na radost svih vas, ljubitelja knjige. U paviljonu 5 Prosvjeta d.o.o. će, također izlagati vlastita izdanja, među kojima će biti značajne publikacije, dječje slikovnice i dr. Radujemo se vašem dolasku i druženju, posebno na našem štandu.

RADNO VRIJEME od 10.00 do 20.00 sati, u petak i subotu do 21.00 sat.

Interliber, 42. Međunarodni sajam knjiga održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Ulaz na sajam INTERLIBER je BESPLATAN. Parking za sve posjetitelje s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma je besplatan.

Paviljone 5, 6 i 7a i Kongresnu dvoranu Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, Rusija, SAD, Slovenija, Ujedinjeno Kraljevstvo).
Posjetioce očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara.

Premium program će ugostiti poznate pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Novost Premium projekta je – Interliber slušaonica audio knjiga.

Više od 200 svakodnevnih pratećih programa razmješteni su na četiri lokacije: dvorane na galeriji paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma te otvoreni prostor.

Izložbeni prostor Ruske Federacije i ove se godine predstavlja na Interliberu. Održat će se prezentacija projekata Foruma slavenskih kultura “Put pisaca” i “Slavenski svijet očima djece”, predstavljanje 10. broja časopisa “Inostrannaya Literatura” (Strane književnosti) posvećenog Hrvatskoj “Hrvatska, što je to?” te predavanja “Može li netko biti naučen pisati knjige?” i “Što je srebrno doba?”.
%d blogeri kao ovaj: