Letnja škola srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj” od 22. jula do 3. augusta

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba tokom jula i avgusta organizuju Letnju školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj.“

Nakon prošlogodišnjih uspešnih organizacija i realizacija Letnjih škola na Viru, i ove godine se vraćamo na isto mesto. Letnja škola će se održati u periodu od 22. 7. do 3. 8. 2020. (dve grupe po sedam dana – 1. grupa od 22. 7. do 28. 7. i 2. grupa od 28. 7. do 3. 8.) u odmaralištu „Cvrčak“ na Viru.

Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 m od mora, s vlastitim dvorištem, bezbednim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Boravak u odmaralištu uključuje smeštaj, tri glavna obroka i užinu.

Cilj Letnje škole je da kod učenika probudi dodatni interes i obogati saznanja o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organizovanog boravka učenicima bi omogućio da steknu nove prijatelje, nova iskustva obogaćena saznanjima o zemlji svojih predaka, svojoj kulturi, jeziku i identitetu.

Letnja škola je namenjena učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4, 5. i 6. razred) iz mesta u kojima nije organizovan nijedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – negovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran tako da se nastava i škola plivanja održava u prepodnevnim časovima, dok je popodnevno vreme rezervisano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smeštaja, prehrane (tri obroka i užina), pratilaca grupe i prevoza od Zagreba do Vira snosiće SKD „Prosvjeta“ i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i nazad snosite sami. Roditelji su obavezni da dovedu decu do Zagreba i da ih dočekaju u Zagrebu, u unapred dogovoreno vreme na takođe unapred dogovorenoj lokaciji.

Pozivamo vas da prijavite mlađe članove u Letnju školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresovanima. Prijaviti se mogu svi zainteresovani na sljedeći način:

  1. Ispuniti obrasce 1. i 2. objavljene na internet stranicama SKD „Prosvjeta“ i portala Novosti
  2. Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole za dete (tajništvo škole)
  3. Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati poštom najkasnije do 31. 3. 2020. na adresu

SKD „Prosvjeta“

„ZA LJETNU ŠKOLU“

Berislavićeva 10

p.p. 739

10 000 Zagreb

Broj mesta je ograničen, a izabrani kandidati biće obavešteni telefonskim putem do završetka školske godine. Netačno ispunjeni, nepotpuni obrasci, te prijave poslate nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail cosavamrkalj@gmail.com ili na tel: 01/4872-456.

Obrazac za prijavu:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzimanje [5.73 MB]

 

%d blogeri kao ovaj: