Ljetna škola srpskog jezika i kulture punoljetna!

ljetna-skolaU Prosvjetinoj organizaciji održana 18-ta ljetna škola

Letnja škola srpskog jezika i kulture u organizaci SKD “Prosvjeta” uz finansijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je od 02. do 30. jula u mestu Tkon na otoku Pašmanu. Ovogodišnju Letnju školu pohađalo je 158 učenika koji su u četiri grupe kroz sedmodnevnu nastavu savladavali predviđeni plan i program rada. Učenici koji su pohađali Letnu školu bili su iz dopisno-konzultativne nastave i učenici koji pohađaju nastavu po modelu “C” obrazovanja na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Ovogodišnju, 18. letnju školu pohađala je 1 učenica drugog razreda, 8 učenika trećeg razreda, 50 učenika četvrtog, 41 učenik petog razreda, 23 učenika šestog razreda, 25 učenika sedmog i 10 učenika osmog razreda koji bi trebali pohađati Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju Kantakuzina Katarina Branković.

Učenici su tokom sedam dana obrađivali teme iz područja srpskog jezika i kulture, istorije, geografije, likovne i muzičke kulture, te su u večernjim satima imali folklornu aktivnost.

Za realizaciju plana i programa ovogodišnje Letnje škole bilo je zaduženo 8 nastavnika (Ognjen Ergarac, Ranka Rod, Rada Božić, Radmila Kuga,Novica Vučinić, Bojan Lazić, Siniša Đuričić Milica Lazić) na čelu sa voditeljicom dopisno-konsultativne nastave SKD “Prosvjeta” Majom Matić.

Podsećanja radi SKD „Prosvjeta“ letnje škole srpskog jezika i kulture održava uz podršku nadležnog Ministarstva još od 1996.godine kada je prvi put grupa učenika boravila u mestu Peroj u Istri. Tada su između ostalih predavača u organizaciji i provođenju nastave učestvovali Prof. dr. sc. Siniša Tatalović, prof. Dušan Rapo, Dušan Radaković (voditelj), te nastavnik Novica Vučinić koji je učestvovao u radu svake Letne škole srpskog jezika i kulture do sada.

%d blogeri kao ovaj: