Ljetna škola srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ od 16.7 do 28.7.2016.

Klikni za uvećanje
Klikni za uvećanje

Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba tokom jula organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“.

Nakon prošlogodišnjih uspješnih organizacija i provedbe Ljetne škole na otoku Viru i ove godine se vraćamo na isto mjesto. Ljetna škola će se održavati u periodu od 16.7. do 28.7.2016. (dvije grupe po sedam dana 16.7.-22.7.2016. 1 grupa, 22.7.-28.7.2016. 2 grupa) u odmaralištu „Cvrčak“ na otoku Viru.

Odmaralište se nalazi izvan naselja Vir, 150 m od mora sa vlastitim ograđenim dvorištem, sigurnim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa pripadajućim kupaonicama. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina.

Cilj Ljetne škole je da kod učenika pobudi dodatni interes i obogati spoznaje o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organiziranog boravka bi učenicima omogućio da steknu nove prijatelje i obogate spoznaje o zemlji svojih predaka.

Ljetna škola je namijenjena učenicima od 3. do 7. razreda (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan od oblika školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C srpski jezik i kultura). Program je koncipiran tako da se nastava održava u prijepodnevnim satima, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratitelja grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD “Prosvjeta” i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i natrag snosite sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i dočekati ih u unaprijed dogovoreno vrijeme.

Pozivamo vas da prijavite mlađe članove obitelji u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:

Ispuniti obrasce 1., 2. i 3. objavljene na internetskim stranicama SKD “Prosvjeta” i portala Novosti

Obrasci:
Obrazac 1 i 2
Obrazac 3

 

Ispunjene obrasce poslati preporučeno poštom najkasnije do 8.5.2016. na adresu:

SKD “Prosvjeta”
Berislavićeva 10
10 000 Zagreb
“za Ljetnu školu”
pp 739
ili skenirano na e mail: matic_maja@yahoo.com

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail matic_maja@yahoo.com (dostupna stalno) ili na tel: 01/4872-456 (od 27.4.2016. od 9h-16h)

 

%d blogeri kao ovaj: