Mesec knjige u borovskoj „Prosvjeti“

U biblioteci borovske “Prosvjete” u toku je obeležavanje meseca knjige. Ova aktivnost realizira se sa decom vrtića Zlatokosa i OŠ Borovo. Prošle godine deca su boravila u biblioteci i učestvovala u radionicama. Gledali su dramatizaciju priče  “Začarana kraljevna”, te učestvovali u kreativnim aktivnostima, izrađivali strip i slično. Oko 150 dece učesvovalo je u ovim radionicama u vremenu od desetak dana. No, ove godine pandemija koronavirusa je onemogućila dolazak dece u prostor biblioteke u tolikom broju. 

Od aktivnosti se nije odustalo , osmišljen je drugačiji način realizacije. Moderna tehnologija pruža razne mogućnosti, te je tako iskorištena i za ovu prigodu. Snimljen je video poziv u kome je bibliotekarka pozvala decu da u svom vrtiću i školi nacrtaju svoje omiljene priče ili lektiru. Poruka je prikazana deci u vrtiću i školi. Deca su dobila blokove i bojice za crtanje. Radove su radili sa svojim vaspitačima i učiteljima i poslali ih u biblioteku gde je napravljena izložba dečjih radova.

“Ovom prilikom sva deca učesnici u ovoj aktivnosti dobili su i članske iskaznice i tako postali članovi biblioteke, za decu je članarina besplatna. Jedan od ciljeva ove aktivnosti i jeste potaći decu i roditelje da posećuju biblioteku, da svojoj deci čitaju ili da deca sama čitaju. Odrastanje uz priče i bajke čini detinjstvo bogatije, deca razvijaju govor ,maštu, kreativnost, a što je vidljivo i u dečjim radovima. Izložba je otvorena za sve posetioce tako da će i deca moći da je posete sa svojim roditeljima.  Ova aktivnost će se nastaviti realizirati i idućih godina, no iskreno se nadamo u prostoru biblioteke”, rekla je Radmila Latas, predsjednica pododbora Borovo i potpredsjednica SKD “Prosvjeta”.

%d blogeri kao ovaj: