Natječaj/poziv za sudjelovanje na Festivalu dječje ilustracije 2019.

NATJEČAJ / POZIV
za sudjelovanje na
FESTIVALU DJEČJE ILUSTRACIJE 2019.

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“

Središnja knjižnica Srba u RH i Centar za obrazovanje „Sava Mrkalj“

upućuju poziv učenicima osnovnih škola da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije 2019. ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Ljubivoja Ršumovića.
Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti djeci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.
Krajnji rok za slanje radova je 20. oktobar 2019. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Ljubivoja Ršumovića prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.
Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u osam dobnih kategorija (1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke:
ime i prezime, razred, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon.
Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti 330×220 (likovna mapa blok 3). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi se mogu slati na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka
Središnja knjižnica Srba u RH
Preradovićeva 18/1
p.p. 739
10 000 Zagreb

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji bit će objavljeni na web stranici biblioteke http://biblioteka.skd-prosvjeta.hr/. Točan datum održavanja centralne izložbe i dodjele nagrada bit će na vrijeme objavljen na web stranici biblioteke.

• autorica loga Festivala je Vanja Višnjić, 3.razred.

Manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo spoljnih poslova RS, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i
Grad Zagreb

%d blogeri kao ovaj: