NOĆ KNJIGE U PODODBORU BOROVO

Aktivnosti u borovskoj Prosvjeti  u okviru Noći knjige realizirane su tokom cele prošle nedelje. Na webu i FB stranici Društva i Pododbora Borovo objavljivanje su video preporuke čitalaca kao i popis najčitanijih naslova za decu i odrasle. U petak, 23.04.2021. navečer održan je Klub čitalaca na temu „Knjiga za lek i dušu“  na kojem su članovi Biblioteke  kroz neformalni razgovor predlagali naslove koje bi rado preporučili za opuštanje i razonodu u ova pandemijska vremena. Budući da je broj posetilaca bio ograničen kako bi se uskladili sa epidemiološkim merama prikazani su i video snimci preporuka objavljenih na FB stranici Društva. Na taj način smo povezali dve različite platforme u realizaciji ove aktivnosti.

Na susretu Kluba čitalaca članovi su imali mogućnost i predložiti naslove knjiga, autore ili područja koja ih zanimaju i koje bi željeli da nabavi borovska Biblioteka.

Snežana Velimirović  preporučila autore Alimpić, Dedić, Mojsilović, Bjelica. Rado bi pročitala još neku od knjiga navedenih autora  te ih predlaže za nabavku. Dugogodišnja članica biblioteke Ljubica Vuletić rado čita i predlaže Noru Roberts i Mišel Kejt. To su priče o ljubavi, životu i istoriji.  Iste autore predlaže za nabavku novih naslova Mira Oljača, članica raznih biblioteka gotovo pedeset godina. Nerado preporučuje samo pojedine autore ili naslove. Smatra da u svakoj knjizi ima nešto dobro i da svaka knjiga ima čitaoca. Za nabavku novih naslova kaže: „Šta god kupite, odlično“. Za Danku Ćurčić  knjige za opuštanje. Njeni prijedlozi su „Petkana“, „Lovac na zmajeve“ i „ Majke mi bajka“. Predlaže romane i putopise za nabavku.

Organizirajući ovakve Klubove čitalaca, koji se planiraju održavati periodično, članovima borovske Biblioteke pruža se mogućnost aktivnog učestvovanja u kreiranju aktivnosti kao i nabavci novih naslova. Mišljenje čitalaca je važno, zbog njih Biblioteka i postoji  te je zbog toga i ovaj Klub čitalaca jedna od prioritetnih aktivnosti borovske Biblioteke.

%d blogeri kao ovaj: