Održan prvi Klub čitalaca u biblioteci Pododbora Borovo

U biblioteci SKD „Prosvjeta“ Pododbor Borovo 11. augusta održan je prvi Klub čitalaca.

„Ideja da se započne sa ovakvim aktivnostima nastala je zbog potrebe da se i članovi borovske biblioteke uključe u još neki oblik aktivnosti Pododbora. Najverniji članovi biblioteke koji knjige redovito čitaju, najkompetentniji su da predlože naslove koje bi bilo dobro kupiti i nabaviti u fundusu knjižne građe. Budući da već duže vreme nabavka novih naslova nije bila moguća i zbog samih finasija, ove godine smo odlučili krenuti u nabavku naslova za koje čitaoci izraze interes. Budući da planirane aktivnosti zbog epidemije neće biti moguće realizirati, osmislili smo aktivnosti koje mogu da se realiziraju sa manjim brojem učesnika.

Upravo Klub čitalaca je jedna takva koju smo organizirali sa manjim brojem učesnika, no održati će se češće , kako bi svi zainteresirani mogli učestvovati“, rekla je Radmila Latas predsednica Pododbora Borovo.

Na ovom prvom Klubu čitalaca prisutni su mogli predložiti naslove, autore ili područja koja ih posebno zanimaju, te koje predlažu za nabavku. Iznosili su tako predloge za buduće aktivnosti, a jedna od takvih je predstavljanje pojedinog autora, čitanje delova iz nekog naslova, iznošenje utisaka. Ali isto tako i predstavljanje čitaoca sa iznošenjem doživljaja o  njemu  posebno zanimljivom naslovu i onih koje bi rado preporučili za čitanje.

„Ovaj prvi Klub čitalaca trajao je čitava dva sata , ugodnog razgovora, razmene utisaka o pročitanom, te sa mnoštvom predloženih naslova za nabavku. Na samom kraju dogovoren je i tremin za sledeći Klub“, istakla je Latas.

%d blogeri kao ovaj: