Održana Izborna skupština pododbora Garešnica

U Rogoži 29. februara  održana je  redovna izborna skupština Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”, pododbor Garešnica. Sukladno modificiranom Statutu SKD “Prosvjete” Zagreb, izbori za nova rukovodstva provode se u sva 54 pododbora u Republici Hrvatskoj, navodi portal srbibbz.hr.

Po izboru radnog predsjedništva i verifikacijske  komisije, predsjednik Zoran Blanuša podnio je izvještaj o radu u 2019 godini, a blagajnički izvještaj podnio je Milan Rodić. Oba izvještaja jednoglasno su prihvaćena.

U ime kandidacijske komisije Oliver Repić je predložio kandidate za rukovodstvo garešničkog pododbora Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”, za predsjednika Zoran Blanuša, za potpredsjednika Nikola Radošević, za sekretara Bojana Birač, za blagajnika Milan Rodić, te za članove predsjedništva: Dobrila Ivanić, Božidar Birač i Borislav Kabljanac.

Predloženi kandidati jednoglasno su izabrani u novo rukovodstvo, a Zoran Blanuša kao izabrani predsjednik je po funkciji i delegat u skupštini SKD “Prosvjeta” Zagreb, a kao delegata po potrebi ga mijenja Nikola Radošević.

Novo-stari predsjednik i blagajnik predočili su Plan i program rada kao i financijski plan za 2020. godinu. Predsjednik Blanuša upoznao je skupštinare sa planovima proširenja postojeće bivše škole u Rogoži koju bi koristila “Prosvjeta” i do sada učinjenim predradnjama, pri tome se zahvalivši VSNM BBŽ, Gradu Garešnici i SNV-u na razumjevanju.

Skupštini su se u svojstvu gostiju obratili Milan Radaković predsjednik VSNM Đulovac, Pavle Ćetković i Dušan Margetić u ime VSNM Velika Pisanica i Bjelovar, Đurđica Šetit, predsjednica MO Kapelica, Milan Rajšić u ime gradonačelnika Grada Garešnice.

O budućim ulaganjima u Rogoži  i aplikaciji prema SNV (sustav “kapitalnih investicija”) govorio je predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, a potom se skupštinarima obratio sekretar SKD “Prosvjeta” Zagreb Slobodan Živković.

I na kraju je novo-stari predsjednik Blanuša uručio zahvalnice članovima za 50.,100.,150.,200-ti javni nastup, a posebno je impresivan bio podatak da je Zoran Blanuša primio zahvalnicu za 400-ti nastup. Zahvalnice su uručene i BBŽ, VSNM BBŽ, VSNM Garešnica, Gradu Garešnici, povijesnoj udruzi “Bršljanac”, lovačkom društvu Rogoža, MO Kapelica, te parohu Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Bršljanici Slavimiru Gvojiću.

Domaćini su za svoje goste i članove priredili tradicionalno posluženje uz muziku dobro znanih Mamule i Teodorovića.

Izvor: Portal srbibbz.hr
%d blogeri kao ovaj: