Otvoreni Dani Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji

bata-st

Udruženje „Prijatelji Danila-Bate Stojkovića“, zajedno sa opštinom Vrnjačka Banja, otvorili su sinoć 5. po redu, „Dane Danila-Bate Stojkovića“, u čast velikana srpskog glumišta, a manifestacija će trajati do 13. avgusta.

Sinoć na otvaranju manifestacije, u bioskopu u Vrnjačkoj Banji predstavu “Kabare – dobra stara vremena” izvelo je beogradsko „Pozorište na Terazijama“.

Na otvaranju manifestacije, glumcima Miri Banjac i Milanu Mihailoviću – Caciju, uručeni su dukati sa likom Bate Stojkovića.

Mira Banjac rekla je za Tanjug da je Bata Stojković jedan poseban, i veoma zahtevan glumac, čak i u prijateljstvu.
“Bata nije mnogo širio prijateljstva, i za njegova prijateljstva se moralo raditi! Ali, kada ga zaradite, takvu vrstu čoveka, onda kažete sebi, pa ja u životu imam kapital”, napominjući da je Bata bio čovek velikih uživanja i hedonista u najboljem smislu reči.

Milan Caci Mihailović kaže da je njegovo druženje sa Batom Stojkovićem trajalo svega tri decenije.
“Sretali smo se uglavnom u Ateljeu 212, u zajedničkom pozorištu, na probama, sceni, bifeu, putovanjima i gostovanjima. Uvek je bilo značajno i uzbudljivo. Bata je bio čovek od kojeg se imalo šta
naučiti. Pre svega o etici u pozorištu”, kaže Mihailovih za Tanjug.

Svetla Ceca Bojković kaže da se sa Batom družila decenijama i da su bili dobri prijatelji.
“Igrali smo u dosta televizijskih serija, ali nikada nismo bili direktni partneri. Predstavu “Audijencija i berlisaž” igrali smo deset godina zajedno, ali ni tu nismo imali zajedničku scenu. Jedinu zajedničku scenu imali smo u filmu “Pas koji je voleo vozove”, kaže Bojković.

Danas u Vrnjačkoj Banji počenje da radi i „Batina kafana“ u restoranu „Kafanski stolnjak“, a na meniju su hrana i piće koje je voleo poznati glumac.

Manifestacija „Dani Danila-Bate Stojkovića“ traje do 13. avgusta, predstave će još igrati i amaterska pozorišta iz Gornjeg Milanovca i Aleksinca.

Izvor:Tanjug

%d blogeri kao ovaj: