POETSKI CABARET MARKA TOMAŠA – SKRATIMO PRIČU ZA GLAVU

Subota, 11.12.2021. s početkom u 20.00h

KC Prosvjeta, Preradovićeva 21, zadnja dvorišna zgrada lijevo

POETSKI CABARET MARKA TOMAŠA – SKRATIMO PRIČU ZA GLAVU

Promocija zbirke pjesama „Skratimo priču za glavu“(V.B.Z., Zagreb/LOM, Beograd, 2021.) održat će se u SKD Prosvjeta u Preradovićevoj ulici 21.  Uz autora o zbirci i autoru govorit će Srđan Sandić.

Nakon kratkog uvoda u kojem će Sandić predstaviti autora i samu zbirku „Skratimo priču za glavu“ Marko Tomaš će „izvesti“ svojevrsni poetski cabaret čitajući svoje pjesme i pričajući anegdote vezane uz nastanak istih.

O knjizi je njezin urednik, Kruno Lokotar zapisao slijedeće:

„…Došla su neka nova tamna vremena i stara smrt obišla je nove ljude pa se i autor malo smračio. Istodobno, dogodila se ljubav, stabilnost, što opet znači da se konačno izmaklo ljepotama zaljubljenosti i zanesenosti, intenziteta. Zrelo doba pokazuje se kao prezrelo, kao uvod u trulež i novi strah. Priča se zapravo dobro razvija, ali valjalo bi je skratiti za glavu, jer prijeti sterilitetom. Usred sveg tog osobnog ping-ponga, pjesma ciklus Rub živaca drugačija je, neki novi, duhovitiji i optimističniji nego ikad Tomaš se u njoj rodio, iz zategnute posteljine koja je zamijenila onu zgužvanu, iskočio. To je feniks-refleks, zato, ako i za što, za njegovu poeziju ne trebamo strepiti.“

O autoru:

Marko Tomaš(Ljubljana, 1978. godine)

Objavio je petnaest zbirki pjesama, jedan roman i dvije knjige eseja te jednu publicističku knjigu. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com te telesport.telegram.hr. Kolumnist je mariborskog dnevnog lista Večer. Kraće ili dulje vrijeme živio je i radio u Mostaru, Sarajevu, Splitu, Somboru i Beogradu. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Program se realizira u suradnji sa SKD „Prosvjeta“, Zagreb.

Broj gostiju je ograničen zbog epidemioloških mjera. Molimo da se pridržavate epideioloških mjera na snazi. Hvala!

Pjesma „Ozon“ iz zbirke „Skratimo priču za glavu“: https://www.youtube.com/watch?v=_DxjNe5Rj6w

Tri pjesme iz Banja Luke: https://www.youtube.com/watch?v=wEjX29W0V90

Pjesma „Pismo Venjički“ iz zbirke „Bulevar narodne revolucije“: https://www.youtube.com/watch?v=qD0ZYQ1YPY0

%d blogeri kao ovaj: