Menu
Categories
Predstave iz Zagreba i Ljubljane u beogradskom JDP-u
22/05/2017 VIJESTI

Foto: Mara Bratoš

Poslije zapaženog gostovanja predstave Hamlet na scenama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, predstave ova dva teatra gostovaće u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Predstava “Tri zime” Hrvatskog narodnog kazališta biće izvedena 29. maja, a predstava “Faust” Slovenskog narodnog gledališća 16. juna.

Predstavu “Tri zime” Tene Štivčić režirao je Ivica Buljan. Ova drama prvi put je postavljena u Kraljevskom nacionalnom teatru u Londonu, u režiji jednog od najpoznatijih engleskih redatelja Howarda Davisa, trostrukog dobitnika najprestižnije britanske pozorišne nagrade Olivije. Osim u Hrvatskoj, “Tri zime” postavljene su i na scenama u Estoniji, Njemačkoj i Sloveniji.

Predstava Hrvatskog narodnog kazališta koja će biti izvedena u JDP-u doživjela je veliki uspjeh u Hrvatskoj. U njoj igraju: Ksenija Marinković, Alma Prica, Bojan Navojec, Nina Violić, Jadranka Đokić, Dragan Despot, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Franjo Kuhar, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga.

Slovensko narodno gledališče iz Ljubljane gostuje sa Goetheovim Faustom u režiji Tomaža Pandura. Ovo je bio treći Pandurov susret sa slavnim Goetheovim djelom. Prvi put, Fausta je režirao 1990, u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru. Drugi put, postavio ga je na scenu madridskog Centro Dramático Nacional (2014) i treći put na scenu SNG u Ljubljani 2015.

Bila je to, nažalost posljednja režija velikog slovenačkog redatelja koji je preminuo u aprilu 2016.


Izvor: B92

Comments are closed
*