Pupovac u čestitci za Uskrs: Budimo bolji ljudi

U ovim danima, kada slavimo Uskrs, važno je da razmislimo što možemo učiniti da sami budemo bolji ljudi, što možemo učiniti da se naš susjed osjeća bolje, što možemo učiniti da zemlja, društvo i svijet u kojem živimo bude bolji, poručio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, prenosi portalnovosti.com.

Ususret pravoslavnom Uskrsu, koji će se obilježiti u nedjelju, 19. aprila, predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac uputio je javnosti uskršnju čestitku.

Osvrnuvši se na krizu izazvanu koronavirusom, Pupovac je kazao da ‘ne živimo u najboljim vremenima’ te da je malo onih koji su unatoč pandemiji, siromaštvu i nejednakosti, ‘spremni žrtvovati nešto od sebe za drugoga: Država za državu, narod za narod, grupa za grupu, pojedinac za pojedinca.’

‘Neophodno je da u boljim vremenima tražimo dobre primjere, primjere koji će nas spašavati, koji će nam poslužiti kao ideja vodilja, kao moralno načelo kako trebamo misliti, govoriti i kako trebamo činiti u vremenima koja su iza nas. Tako je uvijek bilo, tako je i danas kada je neophodno da se damo u potragu za tim.

U ovim danima, kada slavimo Uskrs, važno je da razmislimo o tome. Važno je da razmislimo što možemo učiniti da sami budemo bolji ljudi, što možemo učiniti da se naš susjed osjeća bolje, što možemo učiniti da zemlja, društvo i svijet u kojem živimo bude bolji. Svatko tko je istinski posvećen čovjek, svatko tko je istinski kršćanin, rukovodit će se time u ove dane kada svi s radošću trebamo uskliknuti Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! – poručio je Milorad Pupovac.

Izvor: Tjednik Novosti
%d blogeri kao ovaj: