Rijeka: Aplauzi i pozivi na bis riječke publike obilježili početak Dana kulture Srba

Riječka publika imala je priliku da 10. oktobra na otvaranju Dana kulture Srba u Rijeci, uživa u celovečernjem koncertu Ansambla narodnih igara iz Vukovara u koreografijama od Slavonije do Srbije. Uz sam Ansambl narodnih igara nastupila je i etno pevačka grupa Ansambla, te Tamburaški orkestar sa solistom Živojinom Jergićem.

Na samom početku programa, Dane kulture Srba otvorili su domaćini, pevačka grupa “Vreteno”, koja je izvela nekoliko prigodnih pesama. Koncert je održan uz pridržavanje svih epidemioloških mera koje su propisane, te iz tog razloga je bio ograničen broj uzvanika.

I pored ograničenog broja posetilaca, aplauza nije nedostajalo tokom celog nastupa kao i poziva na bis. Svojim prisustvom manifestaciju su uveličali dožupan Primorsko-goranske županije, predsednik VSNM Grada Rijeke, Konzul Republike Srbije u Rijeci, kao i ostali predstavnici društveno-političkog života Grada Rijeke.

Ansambl narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar svoje aktivnosti nastavlja dalje, te krajem ovog meseca u Vukovaru, organizira program Revije nošnji.

%d blogeri kao ovaj: