“Sabrana djela” Petra Kočića na sajmu knjiga u Leipzigu krajem marta

Povodom obilježavanja 140 godina od rođenja pisca Petra Kočića na sajmu u Leipzigu biće izložena i predstavljena “Sabrana djela” ovog barda pisane riječi, kao i monografska izdanja Petra Kočića, na srpskom i njemačkom jeziku, “Mrgud” i “Jablan”, saopćeno je iz Zadužbine “Petar Kočić Banjaluka – Beograd”.

Zadužbina “Petar Kočić Banjaluka-Beograd” učestvovaće na ovogodišnjem sajmu knjiga u Lajpcigu od 23. do 26. marta, na kojem će svoje knjige izložiti na štandu zajedno sa Srbijom.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine “Petar Kočić” Nikola Vukolić izrazio je zadovoljstvo što će knjige ovog udruženja biti izložene na ovom sajmu, ali i žaljenje što Ministarstvo nauke i kulture Srpske nije u mogućnosti da pomogne učešće ovog udruženja na sajmu.

“Poznato je da izdavači ili zemlje koje se ne pojavljuju na ovako značajnim sajmovima ne postoje na kulturnoj mapi svijeta. Kod nas je politika odavno ušla među knjige što pokazuje da se knjige ne otkupljuju i ne predstavljaju na međunarodnim sajmovima, što je nedopustivo”, smatra Vukolić.

On je, također istakao da se putem knjige najbolje upoznaje kultura jednog naroda i države.


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: