SMOTRA “LITERARCI”

U okviru manifestacije 27. Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, u petak 10.05.2024. održana je smotra “Literarci” u Borovu čiji je domaćin bila biblioteka SKD “Prosvjeta” Pododbor Borovo. U smotri su učestvovala deca osnovnih i srednjih škola s područja Vukovarsko-sremske županije uz podršku i pratnju svojih mentora.

Ocenjivačka komisija u kojoj su bili učitelji razredne nastave OŠ “Borovo” Ljiljana Dokić i Suzana Jeremić, te Milica Stojanović profesorka srpskog jezika i književnosti i predsednica Odbora za obrazovanje ZVO-a, imala je ni malo lak zadatak da, od 31 prijavljeni literarni rad, odabere najbolje radove za osnovnu i srednju školu.

U konkurenciji osnovnih škola prvo mesto osvojila je Minja Božičković, učenica 6. razreda OŠ “Negoslavci”, drugo mesto osvojio je Sergej Žabka, učenik 5. razreda OŠ “Borovo”, a treće mesto osvojila je Emilija Dorogin, učenica 5. razreda OŠ “Dragutina Tadijanovića” iz Vukovara.

U konkurenciji srednjih škola najbolji rad napisala je gimnazijalka Dunja Stoparić, dok je drugo mesto pripalo Miljani Milovanović, a treće mesto Stefanu Bugarskom iz Ekonomske škole Vukovar. Svim učesnicima smotre „Literaraci” dodeljene su zahvalnice, a najboljima su uručene diplome i prigodni pokloni.

 

%d blogeri kao ovaj: