SNV organizira mrežu pomoći

U skladu s mjerama Vlade RH vezano za epidemiju koronavirusa, a radi pomoći starijim, nemoćnim i bolesnim osobama koje žive same, bez moguće pomoći bliske rodbine ili drugih osoba, Srpsko narodno vijeće organizirat će dvije vrste mreža pomoći, stoji u obavijesti koju je Boris Milošević, predsjednik SNV-a, uputio svim vijećnicima i vijećnicama srpske nacionalne manjine, prenosi portalnovosti.com.

“Prva mreža pomoći će se organizirati u urbanim sredinama s volonterima kojima će se građani moći obraćati za informacije, pomoć u nabavci lijekova, hrane i higijenskih potrepština. Popis gradova i telefoni, koje će građani moći nazvati da bi zatražili pomoć volontera, bit će objavljeni u najkraćem mogućem roku.

Druga mreža pomoći će biti organizirana na potpomognutim područjima i volonteri koji ju čine dostavljat će pakete s osnovnim higijenskim potrepštinama i hranom najugroženijoj kategoriji naših građana, koji žive sami.

Svi predsjednici županijskih vijeća i županijski predstavnici koordinirat će navedene aktivnosti u svojim županijama, te su dužni u najkraćem roku odrediti minimalan potreban broj volontera za efikasno djelovanje obiju mreža”, navodi se dalje u obavijesti.

Akcija će se provoditi u suradnji sa Zajedničkim vijećem općina, a pritom će se koristiti i pomoć infrastrukture SKD-a “Prosvjeta” i SDSS-a.

Izvor: Tjednik Novosti
%d blogeri kao ovaj: