TABULA RASA: vodstvo po izložbi + razgovor s Vladom Martekom

Ako želite saznati nešto više o umjetničkim vezama na relaciji Zagreb – Beograd u posljednjih stotinjak godina, o isprepletenim pričama koje povezuju umjetnike i umjetničke pokrete, o pisanju i brisanju, o svemu što je pokazano na izložbi TABULA RASA onda nam se pridružite na stručnom vodstvu koje će voditi kustosi Davorka Perić (SKD Prosvjeta) i Darko Šimičić (Institut Tomislav Gotovac).

Gdje: Galerija Forum, Teslina 16, Zagreb

Kada: ponedjeljak 21.11.22. u 17 sati

 

Ako želite saznati nešto više o umjetničkom radu Vlade Marteka i o njegovom sudjelovanju na istoj izložbi, onda nam se pridružite u razgovoru s umjetnikom. S Martekom će razgovarati kustosi izložbe. Možda i publika, ako bude pitanja.

Gdje: SKD Prosvjeta, Preradovićeva 21

Kada: ponedjeljak 21.11.22. u 18 sati

………………………………………………………..

Izložba TABULA RASA prikazuje na primjerima izabranih djela istaknutih umjetnika i umjetnica visoke domete postignute u okviru intenzivne razmjene ideja i praksi na relaciji Zagreb  – Beograd u posljednjih 100 godina. Izložbeni postav koncipiran je kao niz poglavlja u kojima se ističu pojedini opusi u međusobnom povezivanju, interakciji i konfrontaciji tvoreći novu i dinamičnu mrežu.

Sudjeluju : Marina Abramović, Dimitrije Bašićević Mangelos, Boris Burić, Vane Bor / Vlado Habunek, Dada100, Tomislav Gotovac, Igor Grubić, Izložbe – akcije, Rudolf Laban, Marko Marković, Vlado Martek, Kata Mijatović, Neša Paripović, Marko Paunović i Ivana Rajić, Zoran Pavelić, Tomo Savić-Gecan, Mladen Stilinović, Sven Stilinović, Sava Šumanović, Andrea Taraš, Goran Trbuljak, Zenit, Vlasta Žanić

Izložba je dio je projekta Dani srpske kulture u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. Uz izložbu su organizirani brojni diskurzivni programi.

Kustosi izložbe su Davorka Perić (SKD Prosvjeta) i Darko Šimičić (Institut Tomislav Gotovac).

Izložba je postavljena u dva prostora:

SKD Prosvjeta, Preradovićeva 21, Zagreb ; do 7.12.2022.

utorak – petak 11:00 – 18:00 sati, subota 10:00 – 14 :00 sati

Galerija Forum, Teslina 16, Zagreb; do 3.12.2022.

ponedjeljak – petak 12:00 – 15 :00 sati; 16 :00 – 20:00 sati, subota 10:00 – 14:00 sati

%d blogeri kao ovaj: