U BOROVSKOJ BIBLIOTECI OTVORENA IZLOŽBA „ BOJA VUKOVARA“

Saradnja dva Prosvjetina Pododbora Vukovar i Borovo, nastavljena je otvaranjem izložbe slika sa likovne kolonije 2019/2020 godine koja se održava u Vukovaru u okviru Dana kulture Srba Istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema. Izloženo je 25 slika rađenih različitim tehnikama u različitim slikarskim pravcima. Budući da je ovo međunarodna kolonija autori su iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Izložba je posebno posvećena jednom autoru Miroslavu Odaviću iz Osijeka, dugogodišnjem učesniku kolonije. Slikama dominira apstrakcija koja ima svoje poruke i traži dodatno vreme ali pruža i veće zadovoljstvo vodeći u vlastite snove.

U skladu sa epidemiološkim merama na samom otvaranju prisustvovalo je desetak gostiju i članova Predsedništva. O samoj izložbi govorio je Predsednik SKD Prosvjeta Pododbora Vukovar, Milenko Živković. Kako je ovo veče posvećeno umetnosti pored izloženih slika zabavni deo programa upotpunili su stihovi Živke Komlenac koje je govorila Nevenka Lukić. U muzičkom delu učestvovali su solistica Jovana Serdar te Dušan Latas kao pratnja na tamburi.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana u prostoru borovske bibliteke te je mogu pogledati svi zainteresirani u vreme kada je biblioteka otvorena.

Zahvaljujemo na saradnji i nadamo se zajedničkim aktivnostima kako sa Pododborom Vukovar tako i sa svim Pododborima koji deluju u okviru Prosvjete.

Radmila Latas.

%d blogeri kao ovaj: