U RIJECI – ODRŽANI PRVI IZBORI PO DELEGATSKOM SISTEMU

Prema Statutarnim odredbama SKD „Prosvjeta“, pododbori koji prelaze 200 članova moraju imati izbore po delegatskom sistemu. Rijeka je trenutno jedini takav pododbor u porodici „Prosvjetinih“ pododbora.

U pripremama za izbore te nastavkom i razvojem rada u podoboru, najveći podobor SKD Prosvjete se organizirao kroz sedam sekcija i klubova sa raznim programskim aktivnostima: FA „Sv. Nikola“, Sportsko rekreativni klub, Klub općih aktivnosti, Sekcija za edukaciju članstva o pisanju projekata, Klub za humanitarno socijalne aktivnosti, Klub čitatelja i biblioteka „Dositej“ i možda najvažniji klub u koji se polažu najveće nade za budućnost u , a to je Dječji klub „Mladi kreativci“  u kojem se trenutno provode programi namjenjeni djeci.

20.marta 2016. u Rijeci su održani izbori na kojima su svi članovi pojedinih sekcija ili klubova birali svoje predstavnike u skupštini pododbora.

75 Izabranih delegata (predstavnici) iz sekcija i klubova pododbora Rijeka održali su 30 marta 2016. Izborno -izvještajnu skupštinu na kojoj su izabrali svoje novo rukovodstvo. U izbornom dijelu Skupštini je prisustvovalo 66 od 75 delegata.

Riječki pododbor je nakon tri godine izabrao predsjedništvo, a delegati su za predsjednika izabrali dosadašnjeg povjerenika Jovicu Radmanovića.

%d blogeri kao ovaj: