‘USTAV REPUBLIKE HRVATSKE’ U KEREMPUHU – priča današnje Hrvatske

Film, suvremena satira “Ustav RH”nakon osvojene nagrade Grand Prix Amerike za najbolji film na uglednom Montreal World Film Festivalu, nagrada na 19. Festivalu Slovenskoga Filma u Portorožu i 9. LIFFE festivalu u Leskovcu svoju američku premijeru imao je u konkurenciji 31. Santa Barbara Međunarodnog Film Festivala osvojivši glavnu nagradu Jeffrey C. Barbakow Award for Best International Feature Film.
Foto: Boris Kovačev/CROPIX

Samo nekoliko tjedana nakon ove priznate nagrade, Satiričko kazalište Kerempuh, 25. veljače u 20 sati postavlja praizvedbu predstave nastale prema tekstu ‘Ustav Republike Hrvatske’ Ante Tomića i Rajka Grlića. Režira je Vinko Brešan uz adaptaciju i dramaturgiju Željke Udovičić Pleština.

U kazališnom djelu “Ustav RH”, riječ je o hrabrom tekstu, o suvremenoj satiri koja kroz nacionalne odnose (one Hrvata i Srba) te kroz homofobne relacije (pitanje pozicije homoseksualaca u društvu) progovara o nekim temama koje, nažalost, ne možemo smatrati nadiđenima  unutar postojeće svakodnevice kojoj svjedočimo.

Radi se, zapravo o predstavi koja će se baviti: Ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

Svečana praizvedba je u subotu 25. veljače 2017. u 20 sati.

Predstavu je moguće pogledati na izvedbama 23. i 24. veljače 2017. u 20 sati, 1.,9.,18. i 24. ožujka 2017. u 20 sati te 5.,9. i 27. travnja 2017. u 20 sati.

U predstavi igraju Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota.


Izvor: Jutarnji.hr

%d blogeri kao ovaj: