Zagreb: Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu u utorak, 4. februara, panel diskusijom „Suradnja tri grada: Zagreb, Sarajevo i Beograd“ počeli su Dani Nikole Tesle. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a službeno je tom prigodom otvoren i jedanaesti konkurs za Godišnju nagradu „Nikola Tesla – genij za budućnost 2020.“, prenosi p-portal.net.

Takmičari će se moći iskušati u tri kategorije: Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, Kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i Projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Na panel diskusiji pod nazivom „Suradnja 3 grada: Zagreb, Sarajevo i Beograd“ predstavnici gradova predložili su moguće oblike suradnje u promociji lika i djela Nikole Tesle. Osim predstavnika gradova u diskusiju su bili uključeni umjetnici i znanstvenici iz ovih gradova: Pero Jelisić, poznati akademski kipar iz Zagreba, Damir Šabić, akademski kipar iz Sarajeva i Dragan Marinković, znanstvenik i glavni tajnik „Društva za upravljanje znanjem“ iz Beograda.

Treći dan manifestacije će se održati u četvrtak, 6. februara u 18 sati u kino dvorani Muzeja gdje će posjetitelji moći prisustvovati predavanju Ivana Kožara „Teslini izumi u svijetu oko nas“.

Od ove godine je Udruga „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ odlučila imenovati „Ambasadora godine“, osobu koja je svojim radom posebno promicala i podržavala rad Udruge. “Ambasadorom godine” proglašen je gosp. Don Markušić, poznati odvjetnik, osnivač i predsjednik Udruženja Hrvatsko-američkih stručnjaka i počasni član Udruge.

Tehnički muzej Nikola Tesla
Tehnički muzej Nikola Tesla

Program događanja Dani Nikole Tesle

Utorak, 4. februar 2020., u 17 sati (kino dvorana Muzeja)

Gostovanje Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost:
– Panel diskusija: „Suradnja tri grada: Zagreb, Sarajevo i Beograd“
– Otvorenje natječaja za Godišnju nagradu „Nikola Tesla – genij za budućnost 2020.“
– Predavanje Gorana Marjanovića: „Djelo Nikole Tesle u okviru najnovijih znanstvenih otkrića“

Srijeda, 5. februar 2020., u 17 i 18 sati (Demonstracijski kabinet Nikola Tesla)

Radionica „Struji struja“ za djecu stariju od 8 godina. (17 sati)
Renato Filipin: „Nikola Tesla – izumitelj s pogledom u budućnost“ (18 sati)

Četvrtak, 6. februar 2020., u 18 sati (kino dvorana Muzeja),

Ivan Kožar: „Teslini izumi u svijetu oko nas“

Broj mjesta je ograničen, a besplatne ulaznice podižu se na dan predavanja od 9 do 17 sati na blagajni Muzeja. Ulaznice je moguće unaprijed rezervirati na telefon 01/4844-050 tokom radnog vremena blagajne muzeja.

Radionica je besplatna, a prijava nije potrebna.

Više o programu događanja potražite OVDJE

Izvor: P-portal.net
%d blogeri kao ovaj: