Додатни дидактички материјал за ученике и учитеље модела Ц

СКД „Просвјета“ у сарадњи с СНВ-ом набавила је додатан едукативни материјал који ће бити поклоњен свим школама и учитељима који предају Српски језик и културу по моделу Ц. Ради се о материјалима издавачке куће Пчелица из Чачка.

Након успешно одржаног студијског путовања учитеља модела Ц 29. и 30. октобра 2022. године у Београд на Сајам књига, дошло је до успешне реализације наставка програма подстицања образовања на језику и писму српске националне мањине. Учитељи који у својим срединама предају наставни предмет Српски језик и култура имали су прилику у октобру 2022. године по први пут организовано да посете Сајам књига у Београду у организацији СКД „Просвјета.“

Ово је била јединствена прилика да се на једном месту прегледа сав дидактички материјал и остала новија литература на српском језику и ћириличком писму која је неопходна за спровођење наставе по моделу Ц – а није доступна у Републици Хрватској. Учитељи су прегледали сав материјал и у договору с њима након овог путовања ступили смо у контакт с издавачком кућом Пчелица те увезли сет њихових издања. Ради се о материјалима који су потребни у свакој учионици, а то су Србија, моја прва карта, комплет четири књиге које говоре о народној традицији, обичајима, старим занатима, градитељству, народном стваралаштво, као и коферчић за ђака првака за лакше савладавање почетног учења читања и писања с креативним задацима и пропратним материјалима попут плаката азбуке и словарице. 

Веселимо се наставку сарадње с учитељима модела Ц и осмишљавању нових пројеката за подстицање образовања на језику и писму српске националне мањине.

%d blogeri kao ovaj: