Ликовна колонија и књижевно вече у Кнежевим Виноградимa

СКД Просвјета, пододбор Кнежеви Виногради организирала је дводневну манифестацију – ЛИКОВНУ КОЛОНИЈУ и КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ у Дому Културе у Кнежевим Виноградима. Ликовна колонија, на којој је учествовало 11. сликара аматера из Славоније и Барање, започела је 17.11 и завршила 18.11.2018 године. Сликарске технике су биле уља на платну и по први пут и акварел. Слике су биле изложене другог дана свим заинтересираним мјештанима и гостима.
Другог дана, 18.11.2018, по затварању изложбе, одржано је књижевно вече на којем нам је проф. Јадранка Радошевић као предавач изложила веома интересантну тему – КАИНОВ ОЖИЉАК – дипломатска служба Иве Андрића у Берлину. Слушаоци су са великом пажњом пратили излагање и презентацију о мање познатим, а веома интересантним детаљима из живота нашег нобеловца.
Велику заслугу за овај културни догађај имају госпођа Светлана Шмрчковић, као председник и госпођа Милена Томић, као секретар “суљошког” пододбора СКД Просвјета. Организаторима желимо пуно среће са жељом да, ова трећа узастопна манифестација постане традиционална.

Кратак видео запис се налази на линку

Прилог за нашу интернет страницу

СКД ПРОСВЈЕТА ПОДОДБОР КНЕЖЕВИ ВИНОГРАДИ

%d blogeri kao ovaj: