СКД “Просвјета”: Јавни позив за награде

Позивамо све наше пододборе, појединце и институције да Главном одбору СКД “Просвјета”, упуте своје предлоге за доделу годишњих награда и признања за 2019. годину.
Приједлози се примају до 20. децембра 2019. године.

ЈАВНИ ПОЗИВ

На темељу одлуке Главног одбора од 20. новембра 2019. године Српско културно друштво “Просвјета” ће на Светосавској академији 27. јануара 2020. године додијелити сљедеће годишње награде и признања:

1. “Сава Мркаљ”, годишња награда за посебан допринос култури Срба у Хрватској. За награду равноправно конкуришу аутори свих видова културног стваралаштва и истакнути организатори културног живота нашег народа. Награђује се дјело (књига, филм, представа, манифестација) из 2019. године, али и цјеловити допринос културном стваралаштву.
Награда се састоји из умјетничког рељефа са ликом Саве Мркаља, како га је замислио и створио Војин Бакић, и новчаног износа о којем одлучује Главни одбор.

2. “Десанка Ђорђевић”, годишња награда појединцу за заслуге у области аматерског стваралашва СКД “Просвјета”.

3. Златна значка, годишње признање које се додјељује у посебним приликама истакнутим члановима Друштва или заслужним појединцима изван редова наше заједнице који су задужили Друштво, доприносећи остварењу његових циљева.

4. Повеља СКД “Просвјета”, годишње признање које се додјељује институцијама за допринос раду и развоју програма СКД “Просвјета”.

Овим путем позивамо све наше пододборе, појединце и институције да Главном одбору СКД “Просвјета” упуте своје предлоге за додјелу годишљих награда и признања за 2019. годину. Да би приједлог био разматран мора садржавати исцрпно образложење у којим је, поред осталог, предлагач дужан указати на досадашње јавне оцјене рада предложеног аутора у српској и/или хрватској култури.

Приједлози се примају до 20. децембра 2019. и могу се доставити поштом или предати у управи Друштва на адреси: Бериславићева 10, Загреб.

ГЛАВНИ ОДБОР СКД “ПРОСВЈЕТА”

%d blogeri kao ovaj: