ЦЕНТАР ЗА ЛИКОВНО ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ВОЈВОДИНЕ – КОНКУРСИ ЗА 2014. ГОДИНУ

kokursi-istaknuto

ЦЕНТАР ЗА ЛИКОВНО ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ВОЈВОДИНЕ 

КОНКУРСИ ЗА 2014. ГОДИНУ 

УСЛОВИ СВИХ КОНКУРСА СУ:

На конкурсима могу учествовати сва деца предшколских установа, основних и средњих школа, преко установа или индивидуално. Молимо Вас да не шаљете радове који садрже органске материје (плодови природе, зачини…) Радови се не враћају него остају у збирци Центра за ликовно васпитање. Организатор задржава право да радове користи за друге непрофитабилне изложбе, у добротворне сврхе и да их репродукује у штампи.

Адреса Центра је:

Цвећарска 22, 21000 Нови Сад, тел. 021 541 052, 063 1074771

clikvasp@gmail.com    www.likovnicentardece.org 

Радове послате у ролни жири неће узимати у обзир.

Молимо вас да на полеђини сваког рада читко, штампаним словима испишете следеће податке:

-име и презиме детета, разред, назив школе

 -место и поштански број

-име и презиме ликовног педагога

-контакт телефон или електронска пошт

 

57. ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА СРБИЈЕ

 У ОКВИРУ ЗМАЈЕВИХ ДЕЧЈИХ ИГАРА

Драги наши мали велики пријатељи,

Јунски програми 57. Змајевих дечјих игара су пред нама. Опет ћемо се дружити и веселити животу, показујући да је свет детињства много лепши од света одраслих. Због тога смо одлучили да мото овогодишњих Змајевих дечјих игара буду чика-Јовини стихови:

Где су људи добре ћуди, песма с` ори!

На вама је да нам те распеване и разигране људе нацртате или насликате. Да ли ће у жижи вашег интересовања бити музичари са музичким инструментима, певачи или играчи, то је већ ствар вашег избора, као у осталом и техника у којој ће те то реализовати. Оно што је битно то је да они који буду гледали ваш рад имају осећај да чују музику извођача које сте нацртали или насликали. Пробајте. Знамо да није лако. И имајте на уму, што пре то схватите то боље – у животу ништа није лако. Зато прионите на посао, а онима који буду најинвентивнији у реализацији задете теме, заказујемо сусрет, 5. јуна 2014. године, на изложби у Новом Саду.

С поштовањем,

Међународни центар књижевности за децу

Змајеве дечје игре

 

Радове слати до 10. маја 2014. године на адресу Центра за ликовно васпитање 

55. ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА ДЕЦЕ СРБИЈЕ  ”СЦЕНА, МАСКА, КОСТИМ, ЛУТКА”

У ОКВИРУ СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈA

У оквиру 58. Стеријиног позорја у Новом Саду биће отворена изложба дечјих ликовних радова садржајно везаних за позориште на тему:

СЦЕНА, МАСКА, КОСТИМ, ЛУТКА 

Очекујемо да ће деца свој доживљај позоришта, или своју визију неког новог позоришта у будућности, креативно реализовати у визуелном облику што и јесте својствено позоришту као визуелној уметности.

Радове слати до 01. маја 2014. године на адресу Центра за ликовно васпитање

ПЧЕСА 2014

Културно историјска манифестација ”Пролеће на ченејским салашима” обрађује теме од значаја за изучавање прошлости војвођанских села и салаша.

Тема 28. изложбе ликовних радова деце Војводине је:

ЛЕПА КАТА

Рурални цветни вртови Војводине

Као мотив може послужити: Традиционалне цветне врсте, Перени, Сеоске цветне баште, Рурална пејзажна архитектура (салаши, села, дворци у руралном подручју, пољопривредна добра), Цветни аранжмани (букети, венчићи- Лазарова субота, врбица, ивањдански, божићни, кићење сватова са рузмарином, кићење аутомобила, венци, резано цвеће у вазама), Цветни мотиви на одећи, теписима, ћилимима, фирангама, зидовима, намештају, Продавачице цвећа, Разгледнице, вињете и поштанске маркице са цветним мотивима…

Жири ће учесницима доделити по три прве, друге и треће награде, а биће награђен и ликовни педагог за најбољу колекцију радова.

Радове слати до 10. маја 2014. године на адресу Центра за ликовно васпитање.

 60. изложба ликовних радова деце Србије

и 12. међународна изложба ликовних радова на тему: 

“Црвено, волим те црвено”

Боје користимо да би изразили емоције, визуелно комуницирали, или указали идеје.

Црвена боја сугестивно интензивира наша осећања, стремљења, амбиције и страсти. Она је свепристутна у нашој стварности као и у свету фантазије, јер побуђује многа наша чула. Црвена боја је боја ватре и крви. Садржи сву негативну и позитивну симболику. На једној страни је мржња, рат, бол, агресивност, пакао, а на другој љубав, снага, срећа, страст. Она доноси срећу и штити од зла, боја је забране и опасности, поистовећује се са револуцијом, подиже расположење, даје осећај топлиуне.

Далеки светови могу постати наши када схватимо да смо и ми сами део њих, обојени напр. руменилом црвене боје кроз креацију, машту и игру.

Просветни саветник ШУ Нови Сад

Димитрије Коларевић

 Радове слати до 31. октобра 2014. године на адресу Центра за ликовно васпитање. 

ЦЕНТАР ЗА ЛИКОВНО ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ВОЈВОДИНЕ И

Д. Д. ”МАРКЕТПРИНТ” НОВИ САД 

РАСПИСУЈУ КОНКУРС ЗА 28. ИЗЛОЖБУ АУТОРСКОГ

СТРИПА

УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА 

Стрип као могући вид стваралаштва, изражавања и комуникације нашао је сигурно место у настави ликовне културе и изложбено-инструктивној делатности Центра. У жељи да наставимо ову акцију и претворимо је у сталну изражајну потребу младих, наглашавамо неопходност за још адекватнијим односом према низу проблема законитости ликовних уметности, специфичности медија стрипа и програму наставе ликовне културе.

Услови конкурса :

-стрип мора бити оригинално и самостално решење ученика

-сваки ученик може да пошаље по једну таблу (страну) или 3 до 4 траке (каиша) стрипа

-евентуална употреба боје треба да буде у функцији цртежа и идеје

Приспеле радове ће прегледати стручни жири и доделити три прве, три друге и три треће награде. Посебно признање биће додељено ликовном педагогу за колекцију радова.

Радове слати до 31. октобра 2014. године на адресу Центра за ликовно васпитање

ДРУШТВО ЛИКОВНИХ ПЕДАГОГА ВОЈВОДИНЕ

 расписује конкурс

”Примери добре праксе” 

Образложење:

Важећи програм за ликовну културу у основним и средњим школама донет је у оквиру политичке акције уједначавања програма у Југославији под називом ”Заједничко југословенско језгро” 1986. године. Србија је углавном преузела садржај програма из Хрватске, заснованог на доминацији ликовног језика. За тридесет година овај програм није оправдао очекивања. Уз недостатке програма, изгубљен је и ентузијазам наставника ликовне културе, престале су да раде стручне организације ликовних педагога, а стручни саветници усмерени су на административне послове. У тим условима ипак је један број креативних наставника успео да одржи висок ниво рада. Ова изложба ће бити усмерена баш на њихове резултате, размену педагошког искуства и међусобну подршку.

Услови конкурса:

Васпитачи, учитељи, наставници и стручни сарадници који желе да конкуришу, могу послати колекцију дечјих радова насталих у васпитно образовном процесу и у оквиру својих ликовних истраживања, метода и облика рада, уз писмено образложење (максимално 2 куцане стране). Рад може бити презентован и аудио-визуелно на ЦД-у.

Комисија ће изабрати један број колекција које ће бити презентоване на изложби заједно са образложењем или аудио-визуелним записом.

Молимо Вас да на полеђини сваког рада испишете податке који су наведени у УСЛОВИМА СВИХ КОНКУРСА у овом проспекту.

Радове слати на адресу Центра за ликовно васпитање (Цвећарска 22, 21000 Нови Сад) до 15. октобра 2014. године.

                                                                                                  мр Драган Карлаварис
                                                                                                                 Драган Јајић

Kompletan konkurs preuzmite OVDJE

%d blogeri kao ovaj: