12 godina Planet Arta – “Ritina škola” doživjela stotu izvedbu u Gavelli

unnamed-1

„Ritina škola“, jedna od najizvođenijih suvremenih komedija, doživjela je svoju jubilarnu 100. izvedbu u dramskom kazalištu Gavella kao dio posebnog programa obilježavanja 12 godina kazališta Planet Art.

Domaća verzija s Natašom Janjić kao Ritom i Markom Torjancem kao Pravdanom, postala je najgledanija i najnagrađivanija predstava u Hrvatskoj u protekle dvije sezone.

“Ritina škola”, smatra se najvećim kazališnim hitom engleskog dramskog pisca Willia Russella za koju je dobio i nagradu “Lawrence Olivier” za najbolji dramski tekst. Komedija je izvedena u gotovo svim zemljama svijeta te se smatra njegovim najvećim kazališnim hitom. Radnja se odvija oko inteligentne, britke frizerke Rite koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje te Pravdana kojemu je dosta svega. Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi samo su neka pitanja na koja ova dinamična komedija nudi odgovore baveći se osjećajima vrijednosti kod pojedinaca.

Planet Art, u čijoj je produkciji nastala zanimljiva adaptacija za Hrvatsku, djeluje pod ravnateljskom palicom glumca Marka Torjanca. On na scenu redovito postavlja tekstove suvremene tematike, a odabire samo najkvalitetnije dramske tekstove čije su teme prepoznatljive i u Hrvatskoj.

Uz jubilarnu 100. izvedbu, predstava „Ritina škola“ doživjet će i reprizu 18. prosinca u 20 sati u kazalištu Mala scena.


Izvor: Dalje.com

%d blogeri kao ovaj: