27. Animafest počinje 5. juna

Međunarodni festival animiranog filma – Animafest, počinje u ponedjeljak, 5. juna, a po čemu je poseban, podsjetila nas je producentica festivala Paola Orlić, prenosi Prvi.hr.

“Preko 1600 radova, izabrali smo 300tinjak filmova koji su u svim programima. Pobjednik natjecanja u koji je ušlo 44 filmova u konkurenciju će se direktno kandidirati za Oscara, to je naše najznačajnije natjecanje u kojem se mi volimo istaknuti kao jedini A festival nacionalni, upisan na svjetsku kartu kao festival od najvećeg značaja”, rekla je Orlić.

Osim kratkometražnih, dugometražnih i studentskih filmova, hrvatskih i dječjih filmova, Animafest nudi i popratni program. Ponovno je to open air, koji je prošle godine upriličen na Zrinjevcu s filmom Perzepolis. Ove godine isti ugođaj seli se na Ribnjak, gdje ovu subotu možete uživati u obiteljskom piknik kinu.

Osim u kinima Europa i Tuškanac, Animafest ove godine program ima i u nedavno otvorenoj Kinoteci.

“Mi smo prvi festival koji ulazi nakon toliko godina u taj prostor. Pozivamo ljude da nam se pridruže”, dodaje Orlić. Poseban ugođaj očekuje nas i u Art parku, u samom središtu Zagreba. “Svi programi kao što je studentsko natjecanje, art parkovi, art parkovi open airovi, besplatni su za građanstvo, kao i projekcije u kulturnim centrima Trvano, Trešnjevka, Dubrava, Maksimir”, istaknula je Orlić.

Posebna poslatica biće, najavljuje Orlić, u tunelu Grič. “U tunelu Grič bit će predstavljena virtual reality, donosi neke čudesne umjetničke hibride i animacije koje je nemoguće sažeti u par rečenica, bit će i izložba stripa u pomaknutijem izdanju”, dodala je Orlić.

Bogat program 27. Animafesta počinje u ponedjeljak 5. juna i traje do 10. juna. Cijene ulaznica, kao i detaljan program nalazi se na web stranici Animafesta.


Izvor: Prvi.hr

%d blogeri kao ovaj: