4. susreti pjesnika i prijatelja srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj

Među mnogobrojnim aktivnostima i manifestacijama koje SKD „Prosvjeta“ pododbor Viškovo organizira tokom godine našli  su se nadaleko već poznati 4. Susreti pjesnika i prijatelja srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj koji su održani 22. oktobra 2016. godine.

Mnogobrojna publika uživala je u stihovima pjesnika iz Siska, Krnjaka, Rijeke, Viškova, Zajednice Talijana Rijeka i Zajednice Mađara Rijeka.  Na manifestaciji su prisustvovali potpredsjednik SKD „Prosvjeta“ gospodin Jovica Radmanović, zamjenica načelnice općine Viškovo, gospođa Slobodanka Orešković, zamjenik predsjednice OV općine Viškovo, gospodin Goran Janković, predsjednica SKD „Prosvjeta“ pododbor Sisak, gospođa Milka Bosančić, predstavnik Konzulata Republike Srbije  u Rijeci i predstavnici VSNM grada Kastva, Rijeke, općine Viškovo i Čavli.

Program je bio ispunjen smijehom, ljubavnim osjećajima, a u nekim pjesmama mnogi su se pronašli. U Pododboru Viškovo se nadaju da će kod nekoga u publici pobuditi da počnu pisati pjesme i uživaju u svijetu ispunjenim pisanim riječima koje zrače ljubavlju, dobrotom i drugim lijepim osjećajima.

Slijedeća aktivnost Pododbora SKD „Prosvjeta“ iz Viškova je Narodno prelo koje će se održati 26. novembra 2016. godine.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: