45. FEST – predstavljen Žiri takmičarskog programa

Žiri nacionalnog takmičarskog programa 45. Festa, kojem predsjedava hrvatska glumica Ksenija Marinković, predstavljen je u četvrtak na konferenciji za medije u Sava centru.

Osim Ksenije Marinković, u žiriju su: srpski redatelji i scenaristi, Miroslav Momčilović i Slobodan Skerlić, zatim francuski glumac i redatelj Jean Marc Barr, te hrvatski pisac, redatelj i producent Hrvoje Hribar.

Predsjednica žirija, glumica Ksenija Marinković je istakla da su se svi članovi žirija dogovorili da dok ne pogledaju sve filmove u nacionalnom takmičarskom programu, neće razgovarati o tim ostvarenjima.

“Počećemo da razgovaramo o filmovima tek kada pogledamo ostvarenje ‘Rekvijem za gospođu J’ koji nismo vidjeli prije Festa. Moja uloga u žiriju je da analiziram uloge i glumce, a razgovor o scenarijima ću prepustiti kolegama koji se u to više razumiju”, kazala je Marinković.

Hrvoje Hribar kaže da nije previše upućen u filmsku produkciju u Srbiji, jer je bio okupiran vlastitim profesionalnim obavezama.

“Beskrajno mi je drago da imam priliku da pogledam zanimljivu nisku od sedam filmova u Beogradu na Festu. Ovo što sam vidio do sada me jako iznenađuje. Vidio sam filmove koji su nastali u istoj zemlji, a kao da dolaze s različitih planeta. Srpska kinematografija je očito u previranju i napušta stare puteve i traži nove”, kazao je Hribar.

Slobodan Skerlić je istakao da su filmovi koje gledaju, svakako reprezentativni uzorak srpske kinematografije u ovom momentu.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: