Američki san viđen očima pop-arta

U Londonu je otvorena jedna od najvećih izložbi suvremenih američkih umjetnika. Izložena djela su vlasništvo Muzeja moderne umjetnosti New Yorka i Nacionalne galerije umjetnosti iz Washingtona.

“Američki san viđen očima pop arta” je izložba u Nacionalnoj galeriji u Londonu na kojoj 200 radova, 70 američkih modernih umjetnika 20. vijeka svjedoči o najboljim godina u Sjedinjenim Američkim Državama. Umjetnički pravci suvremenog doba poput pop-arta, konceptualizma, minimalizma i apstraktnog slikarstva iznjedrili su najznačajnije umjetnike suvremenog doba.

Oni su originalnim slikarskim tehnikama, grafikama ukazali na različite socijalne teme poput feminizma, side, rasizma koji su potresali zemlju i obilježili šezdesete godine prošlog vijeka. U isto vrijeme podsjetili su na najplodnije godine američkog društva.

Ukazujući na dobre i loše strane potrošačkog društva moderna umjetnost je, kako tvrde povjesničari, najbolji hroničar suvremene epohe, a isto tako misle i organizatori izložbe, “Američki san viđen očima pop arta” koja će biti otvorena do 18. juna.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: